Kocourek: Penaltu na Dukle jsem pískl kvůli ruce Štětiny


Praha  - Penalta, která v 93. minutě rozhodla středeční duel mezi Duklou a Spartou (1:2), nebyla nařízena za atak Filipa Rady na Davida Lafatu, nýbrž za předcházející ruku domácího stopera Lukáš Štětiny.
Tak vysvětluje vypjatý závěr utkání na Julisce v zápise o utkání hlavní arbitr, Tomáš Kocourek.
"Pokutový kop byl nařízen za úmyslné zahrání míče rukou. Míč byl zahrán v pozici od těla, kdy nešlo o přirozený pohyb ruky, přičemž bránící hráč se mohl zahrání míče rukou vyhnout, a kdy po kontaktu s rukou došlo ke změně směru letu míče," uvedl rozhodčí v zápisu," píše se v zápise, který ve čtvrtek zveřejnil server jenprofotbal.cz (zde).

O ruce hráči nemluvili
V pozápasových ohlasech přitom ani fotbalisté Dukly, ani trenér Luboš Kozel o ruce jako hlavním důvodu penalty nehovořili. "Hráči mi řekli, že jim rozhodčí tvrdil, že odpískal penaltu za faul brankáře Rady na Lafatu," prohlásil Kozel.
Kromě ruky a údery Rady, za který byla udělena červená karta se ovšem odehrálo ještě několik dalších sporných situací. Ve hře bylo ofsajdové postavení Petra Jiráčka i jeho následný atak na obránce Jurendiče, a hodně nesportovně působilo také kopání Davida Lafaty do balonu, který už měl ve své moci právě Rada.
"Okopával mě jak brambory a já pak slyšel písknutí, na které jsem reagoval. Myslel jsem, že je faul na mě," popisoval situaci po utkání vyloučený brankář Rada. Podrobný rozbor situace si můžete přečíst zde.
Další posun ve vyhodnocení celé situace dnes může učinit komise rozhodčích v čele s Miroslavem Tulingerem, která se v budově FAČR sejde dnes po 14. hodině.